Wijnhuizen

 • Al-Cantàra

  Al-Cantàra

  Naar de gelukkige intuïtie dat een goede wijn "poëzie" is en daarvoor is "kunst" nodig, werd Al-Cantàra geboren in 2005. Vanaf het begin heeft het bedrijf zich nationaal en internationaal gevestigd dankzij de zeer hoge kwaliteit van zijn wijnen, erkend door verschillende belangrijke onderscheidingen en ten slotte, door de verbluffende resultaten die zijn behaald zowel bij Vinitaly, waar met zeven wijnen gerapporteerd in de 5 StarWines - The Book, Al-Cantàra was het op één na meest bekroonde bedrijf op Sicilië en het zesde in Italië, beide bij de Decanter, waar Al-Cantàra, met een gouden en twee zilveren medailles, het eerste Etna-bedrijf was dat een aantal belangrijke onderscheidingen ontving

 • Apollonio

  Apollonio

  Dit is een verhaal over land en passie, dat van de familie Apollonio; onlosmakelijk verbonden met het lot van een wijnmakerij met dezelfde naam en die vandaag zijn wijnen exporteert naar meer dan 30 verschillende landen over de hele wereld. Het blijft wijn produceren met dezelfde methoden die zijn oprichters dierbaar zijn, terwijl het de meest geavanceerde technologieën toepast door de optimalisatie van hun productieproces, tot aan de marketing van zijn labels.

 • Ca' del Monte

  Ca' del Monte

  Gelegen in het hart van Valpolicella, Veneto, zijn de 20 hectare aan wijngaarden van Ca Del Monte eigendom van de broers Umberto en Guiseppe Zaconte. Al generaties lang in de familie, is Cal del Monte gelegen op heuvels die op het zuiden en zuidwesten gericht zijn, met uitzicht op het dorp Negrar.

 • Ca' Maiol

  Ca' Maiol

  De Azienda Agricola Cà Maiol, tegenwoordig een uitgebalanceerde combinatie van geschiedenis en moderniteit, werd eind jaren zestig opgericht. Beginnend met een enkele boerderij, is het in de loop van de decennia uitgebreid, zowel in termen van structuren als wijngaarden, waardoor een uniek aanbod voor de denominatie is uitgebreid. We bevinden ons in het Lugana-gebied, een harmonie van smaken en sferen die zich uitstrekt ten zuiden van het Gardameer over een uniek gebied. De kalkrijke bodem, het resultaat van een millenniumproces, en het typische meerklimaat dragen ertoe bij dat dit een ideale plek is voor het kweken van wijnstokken. Hier worden delicate witte wijnen geboren met een onmiskenbare frisheid, wijnen die echte uitingen zijn van het territorium waarin ze zijn geboren.

 • Cantina Paradiso

  Cantina Paradiso

  De geschiedenis van Cantina Paradiso begon in 1950 met grootvader Angelo, een van de vele boeren die in die periode het platteland van Puglia bevolkten. Hij werd 's nachts wakker en begon in de donkere uren van de vroege ochtend aan een dag zwoegen die duurde tot zonsondergang. Hij trouwde jong, kreeg vier kinderen en realiseerde met hun hulp zijn droom om een wijnmakerij te bouwen die de centrale spil blijft waarrond het bedrijf zich heeft ontwikkeld.

 • Cantina Tomaso Gianolio

  Cantina Tomaso Gianolio

  Een door een familie gerund wijnhuis waar de combinatie van traditie en technologie resulteert in het creëren van authentieke ambachtelijke wijnen die worden gekenmerkt door elegantie en balans.

 • Casanova di Neri

  Casanova di Neri

  EEN VAN DE BESTE WIJNDOMEINEN UIT MONTALCINO

  Met trots introduceren wij een van de beste wijndomeinen uit Montalcino: Wijndomein Casanova di Neri.

  Casanova di Neri produceert wijnen van unieke wijngaarden. Ze hebben een diepgaande toewijding en respect voor het land.

  Het domein is opgericht in 1971 door Giovanni Neri die met zijn grote visie en passie het enorme potentieel van wijn op het grondgebied van Montalcino begreep. In 1991 droeg hij het over aan zijn zoon Giacomo Neri.

  Casanova di Neri staat in feite voor het Casanova Estate van de de Neri Familie. De productie begon in het oostelijke deel van Montalcino en werd later in andere gebieden uitgebreid.

  In de loop van de tijd hebben ze meerdere prijzen en belangrijke recensies ontvangen van nationale en internationale wijnrecensenten.

 • Castello Nipozzano

  Castello Nipozzano

  Het label van de Nipozzano Riserva heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het midden van de 19e eeuw. Het wapen van de familie Albizi in het Florentijns verwijst naar het huwelijk tussen Leonia degli Albizi en Angiolo Frescobaldi. In het midden van het wapen symboliseren twee concentrische cirkels een kaart die wordt gebruikt voor het kammen van wol. In het gilde van handelaren in laken en bont was de familie Albizi rijk geworden. Boven het wapen staat de adellijke kroon, inclusief het kruis van de Orde van Santo Stefano, een oude pauselijke ridderorde. In het midden staat het gezegde "Post Deum", God komt op de eerste plaats.

 • Dosio

  Dosio

  Opgericht in 1974 op de plaats van een oude boerderij daterend uit het midden van de 18e eeuw, door de jaren heen is het wijnhuis volledig geherstructureerd. De circa 15 hectare aan wijngaarden voornamelijk gelegen tussen La Morra en Barolo garanderen een productie van een indrukwekkend hoge kwaliteit.

 • Elio Grasso

  Elio Grasso

  Wijnhuis Elio Grasso in Langhe – Piëmonte

  De wijngaarden van Elio Grasso zijn schitterend gelegen in een gebied dat op de Werelderfgoedlijst staat. Gelegen in de gemeente Monforte d’Alba, worden de 18 hecatre wijngaarden omringd door maar liefst 24 hectare bos.Na een eerste periode waarbij de opbrengst van de wijngaarden naar de cooperatie ging, werd in 1978 besloten om zelf wijn te maken.Met als doel een eigen plek te claimen in de markt van kwaliteitswijnen, werden de wijngaarden opnieuw ingericht en de Nebbiolo, Barbera en Dolcetto druiven aangeplant. Niet veel later werd daar de Chardonnay aan toegevoegd.Tegenwoordig bedraagt de jaarlijkse productie niet meer dan 90.000 flessen. Hiermee kan de kwaliteit en de persoonlijke benadering en aanpak worden gewaarborgd en behoud Elio Grasso de zorgvuldige controle over alle stadia van de wijnproductie, van wijngaard tot kelder.

 • Gaja

  Gaja

  De familie Gaja vestigde zich halverwege de zeventiende eeuw in Piemonte. Vier generaties zijn erin geslaagd wijn te produceren sinds Giovanni Gaja in 1859 de wijnmakerij in Barbaresco in de Langhe oprichtte. Angelo, zoon van John, is de tweede generatie. Hij trouwde met Clotilde Rey, die traditioneel wordt gecrediteerd voor het opleggen van de productiefilosofie van het huidige bedrijf, gericht op wijn van hoge kwaliteit. De exponent van de derde generatie Giovanni Gaja was de zoon van Clotilde en Angelo Gaja, die in 2002 stierven. Angelo Gaja, de huidige eigenaar, kwam in 1961 bij het bedrijf en maakte zijn eigen keuzes die al zijn vader en grootvader waren. Hij werkte om de kennis van staat en Barbaresco op buitenlandse markten te verspreiden.

 • Giuseppe Cortese

  Giuseppe Cortese

  Het verhaal van Giuseppe Cortese is geworteld in de wortels van een familie die vele generaties lang de wijngaard in Barbaresco heeft bewerkt; in 1971 besloot de jonge Giuseppe om naar de toekomst te kijken en wijn van topkwaliteit te willen produceren uit zijn beste wijngaard...

 • I Garagisti Di Sorgono

  I Garagisti Di Sorgono

  We zijn geboren in een klein stadje in het geografische centrum van Sardinië, eindpunt van een oude spoorlijn, ontmoetingsplaats tussen Barbagia en Campidano, Sorgono.

 • La Ribota

  La Ribota

  Het landgoed "La Ribota" is gelegen aan de rand van het Asti-gebied tegen de grens met het grondgebied van Alba. Het wijnhuis is gelegen in San Damiano d'Asti en de bijbehorende wijngaarden in de gemeenten San Damiano d'Asti, Govone en Priocca.

 • Maschio dei Cavalieri

  Maschio dei Cavalieri

  Wanneer de wijn emoties, passie en vriendschap overbrengt. Wanneer je een land ontdekt, de regio Veneto, in een slokje bellen. Als je uitmuntendheid en stijl in slechts één fles tegenkomt, heb je een mousserende wijn van Maschio dei Cavalieri in je glas. "Ons hart maakt het verschil".

 • Masseria Tagaro

  Masseria Tagaro

  De wijnmakerij Masseria Tagaro is nu in de derde generatie. Het is gelegen in Apulië in de gemeente Locorotondo in Italië. Door de milde winter en de hete zomer hebben de druiven optimale omstandigheden om te gedijen. Masseria Tagaro produceert verfijnde en elegante wijnen met echte herkenningswaarde.

 • Ornellaia

  Ornellaia

  Tenuta dell'Ornellaia is opgericht in 1981, in een prachtig, ongerept deel van Toscane. Vanaf het begin was het de missie om uitstekende wijnen te produceren. Sindsdien hebben passie en toewijding, in combinatie met een uniek terroir en een buitengewoon microklimaat, de prestigieuze labels van Tenuta dell'Ornellaia een groot succes en erkenning als een van de belangrijkste wijnmakerijen ter wereld bezorgd.

 • Peter Zemmer

  Peter Zemmer

  Onze traditionele wijnmakerij in familiebezit is gelegen in het laagland van Alto Adige , dat door generaties wijnboeren is uitgegroeid tot een karakteristiek wijngebied. Al bijna een eeuw maakt wijnbouw deel uit van onze familie en het enthousiasme voor wijn zit nog steeds diep in ons hart verankerd. We hechten veel belang aan de productie van natuurlijke wijnen die hun karakter van oorsprong nauwkeurig weerspiegelen en het unieke terrein op expressieve wijze verenigen .

 • Pierpaolo Pecorari

  Pierpaolo Pecorari

  Het wijnhuis Pierpaolo Pecorari heeft een duidelijke visie en missie. Ze willen eerlijke en pure wijnen maken die het terroir van Fruili het beste weerspiegelen. De bodem in Noordoost Italië is relatief arm en levert weinig maar zeer smaakvolle druiven op. Het gebied rond de Isonzo rivier is erg rotsachtig en zanderig. Al vele eeuwen wordt hier wijn gemaakt maar dit was niet altijd de voornaamste activiteit.

 • Planeta

  Planeta

  Met een voorgeschiedenis in wijn van zeventien generaties is in 1995 het revolutionaire Siciliaanse familiebedrijf Planeta opgericht. Alessio, Francesca en Santi Planeta zijn verantwoordelijk voor de nieuwe Siciliaanse wijnbouw, gevestigd op zes plaatsen op het eiland. Deze zes estates hebben allen een eigen ontwikkeling en daarop toegepaste behandeling. Niet zonder succes blijkt, want in 1998 zijn ze door de Gambero Rosso uitgeroepen tot het beste wijnbedrijf in het land van het jaar.

 • Rione del Falco
 • Terra Serena

  Terra Serena

  Aan het begin van de jaren 2000, toen bubbelwijn op de scène explodeerde, produceerde de Serena-familie haar eerste flessen onder dit merk.

  Het merk Terra Serena draagt ​​alle fundamentele waarden van dit familiebedrijf over. Het merk heeft twee namen, ‘Terra’ en ‘Serena’.

 • Umberto Cesari

  Umberto Cesari

  Een passie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Nadat hij aan het begin van de jaren zestig met wijn begon te werken vanwege zijn passie, heeft hij sindsdien zijn leven gewijd aan de wijnbouw, gespecialiseerd in lokale druivensoorten. Beginnend met weinig middelen, maar met veel enthousiasme op een moment dat kwaliteit en lokaal geteeld waren waar buitenlandse begrippen in Romagna waren, kon hij na verloop van tijd anderen leren kennen en waarderen, vooral in het buitenland - zo veel dat hij nu beschouwd als een soort ambassadeur van Sangiovese in de wereld.

 • Vini Lazzaretti

  Vini Lazzaretti

  Marco geloofde het eerst. Toen hij de leeftijd van 18 kruiste, dacht hij dat zijn droomproject, dat van een wijnmakerij om de grote rode wijnen van Montalcino te produceren, werkelijkheid zou kunnen worden.

  Zijn zus Lucia voegde zich al snel bij hem.

  Dus vandaag, 18 jaar na dat 2001, dat het jaar nul bevat voor de wijnen van Lazzeretti, zijn we verdeeld tussen de kelder en een gerenommeerde wijnkelder in het hart van Montalcino.

Naar Boven