Lijst met producten van I Garagisti Di Sorgono

We zijn geboren in een klein stadje in het geografische centrum van Sardinië, eindpunt van een oude spoorlijn, ontmoetingsplaats tussen Barbagia en Campidano, Sorgono.

Hoofdstad van de Mandrolisai waaraan de gelijknamige doc zijn naam ontleent, een arm land met bodems van wit en roze graniet, die de heuvels vormen die het kleine dorp omringen.

Hier hebben we het lef om de wijngaarden te cultiveren die zijn geplant door onze grootouders en onze ouders, met jonge boompjes kweken we oude wijnstokken van 60-80 jaar in de beste heuvels Burdaga, Figu, Pischina, Pardu en Cresia op een hoogte van ongeveer 550 meter boven onze oude wijnstokken, die deel uitmaken van de Mandrolisai: Cannonau, Muristeddu en Monica.

Vandaar de creatie van drie labels waaraan we onze familienamen hebben gegeven, in het teken van de traditie: Uras (Mandrolisai), Manca (Cannonau), Murru (Monica); de vierde, Parisi (Muristeddu), wat "Samen" betekent, brengt onze druiven samen.

Dit alles vertegenwoordigt Mandrolisai, ons apostolisch symbool, en de drie pure wijnen waaruit het bestaat.

De grote droom die we zijn aangegaan, willen we graag met u delen.

Actieve filters

I Garagisti Di Sorgono - Manca

€ 28,50

In de buurt van Sorgono, in het geografische centrum van Sardinië, werk ik drie wijngaarden: de eerste was eigendom van mijn grootvader van vaderskant uit de vroege jaren 1900 en is gelegen in het Burdaga-gebied. De tweede is in Su Boscu en de derde in Figu, een van de beste exposities van de Mandorlisai. De drie wijngaarden staan ​​op roze en witte granietbodems, gestreeld door de zeewind. De gecultiveerde variëteiten zijn de traditionele van de plaats.

Zo worden druiven wijn, in de tijd die ons leven geduldig vergezelt.

I Garagisti Di Sorgono - Murru

€ 25,40

In de buurt van Sorgono, in het geografische centrum van Sardinië, bewerk ik drie percelen wijngaard: de eerste in Bau Perdosu geplant als jonge boom door Tziu Maureddu Carta, ongeveer zeventig jaar geleden. De andere twee in Pischina, voor het grootste deel op wijnstokken die honderd jaar oud zijn, gericht op het oosten, zuidoosten, van klassieke variëteiten van Mandrolisai, met zeer lage opbrengsten. De bodems zijn van wit graniet.

Zo worden druiven wijn, in de tijd die ons leven geduldig vergezelt.

I Garagisti Di Sorgono - Uras

€ 31,40

In de buurt van Sorgono, in het geografische centrum van Sardinië, op de top van de Sa Sedda-heuvel, in Pardu en Cresia, is mijn tachtig jaar oude wijngaard gebouwd op een bodem van wit graniet. De oude teeltvariëteiten Mandrolisai, Cannonau, Monica en Muristeddu produceren een halve kilo druiven per plant. Ik volg de loop van de natuur, zoals eerst mijn opa en daarna mijn vader.

Zo worden druiven wijn, in de tijd die ons leven geduldig vergezelt.

Naar Boven