Lijst met producten van Giuseppe Cortese

Het verhaal van Giuseppe Cortese is geworteld in de wortels van een familie die vele generaties lang de wijngaard in Barbaresco heeft bewerkt; in 1971 besloot de jonge Giuseppe om naar de toekomst te kijken en wijn van topkwaliteit te willen produceren uit zijn beste wijngaard...

Het eerste label van Giuseppe Cortese's BARBARESCO RABAJA was geboren! Sinds dat jaar is Giuseppe nooit gestopt met geloven in de absolute waarde van die wijngaard, door de Nebbiolo-percelen alleen daar uit te breiden en de productie te verfijnen van een wijn die zich geleidelijk heeft blijven vestigen vanwege zijn geweldige kwaliteit! Als we vandaag de dag de grootste producenten zijn geworden van wat nu wordt beschouwd als de meest geciteerde wijngaard in heel Barbaresco en een van de meest historische labels van de denominatie zijn, worden we in twee richtingen erkend met Rabajà, kunnen we niet anders dan met genegenheid kijken naar de vasthoudendheid, het doorzettingsvermogen en de visie van Giuseppe en anderzijds om onszelf te dwingen door te gaan op het pad om de kwaliteit van Rabajà bekend te maken in alle uithoeken van de wereld in zijn meest traditionele en klassieke interpretatie, het ware handelsmerk van GIUSEPPE CORTESE-wijnen!

Actieve filters

Giuseppe Cortese - Barbaresco DOCG 2018

€ 39,50

Met een ongeëvenaard begrip van de Nebbiolo-druif, diepgaand respect en kennis van het terroir van Barbaresco, en lang gekoesterde familietradities, is Giuseppe Cortese in staat enkele van de meest uitzonderlijke wijnen van Piemonte te maken. In tegenstelling tot hoe het er vanaf een afstand uitziet, is de Rabajà-heuvel allesbehalve homogeen en kan hij grofweg in ten minste twee gebieden worden verdeeld. De eerste grenst aan Asili en valt samen met het pittoreske amfitheater dat uitkijkt over de Martinenga cru, en heeft vooral een zuidwestelijke ligging. De tweede daarentegen is meer lineair en ligt pal op het zuiden, hoewel er binnenin enkele duidelijke variaties zijn als gevolg van duidelijke golvingen rond de helling. In beide gevallen is de stijl van de wijn echter rijker en gedurfder dan die van Asili en Martinenga. Een middellange tot lange fermentatie zonder toevoeging van gist; 18 maanden rijping in gebruikte Slavische eikenhouten vaten.

Giuseppe Cortese - Barbera d'Alba DOC 2020

€ 19,95

In het wijnbouwgebied van de Langhe-Piemonte, wordt de Barbera d'Alba DOC van de Giuseppe Cortese-wijnmakerij geproduceerd. Het familiebedrijf is een van de oudste in het gebied en produceert van generatie op generatie zeer interessante wijnen dankzij de genereuze passie. De druiven zijn afkomstig van de klassieke Barbera-wijnstok, een uitmuntendheid in dit overwegend kalkrijke en kleiachtige gebied en met een typisch koud en gematigd klimaat. De druivenoogst vindt plaats in september met het handmatige systeem, de vinificatie omvat fermentatie in staal gedurende ongeveer 20 dagen, ook de daaropvolgende rijping vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Alvorens maximale expressie te bereiken, heeft de wijn nog 6 maanden op fles nodig om op de markt te worden gebracht. Jaarlijks worden er zo'n 5000 flessen geproduceerd. Barbera d'Alba DOC is de klassieke volle, intense en gestructureerde rode wijn die zeer geschikt is om direct te proeven, maar die ook enkele jaren in de kelder kan rijpen.

Giuseppe Cortese - Langhe Dolcetto DOC 2020

€ 18,95

Deze wijn is gemaakt van 100% Dolcetto van 25-30 jaar oude wijnstokken in de Trifolera-zone, die vernoemd is naar de gewaardeerde witte truffels die in het gebied te vinden zijn. De druiven worden eind september geoogst en volledig gevinifieerd in roestvrijstalen tanks om maximale frisheid en geur te garanderen. De eerste van drie toppen die zich uitstrekken van Tre Stelle tot Martinenga, de vermelding van de Trifolera-wijngaard is nooit gebruikt om Barbaresco-wijn te produceren. Er zijn maar weinig kwaliteitsniveaus die vergelijkbaar zijn met de top op dit gebied, wat verklaart waarom er een groter aantal Dolcetto- en Barbera-wijngaarden is. Vinificatie en opslag uitsluitend in roestvrij staal.

Giuseppe Cortese - Rosso Barbaresco Rabaja'...

€ 67,95

Deze wijn is volledig gemaakt van Nebbiolo-druiven die worden geteeld in de prestigieuze Rabajà-wijngaard van Barbaresco, gelegen in de heuvels van Langhe, net ten zuiden van de wijnmakerij van Cortese. Om de perfecte structurele balans te bereiken, rijpt de wijn tweeëntwintig maanden in gekruide eikenhouten vaten, vervolgens gebotteld en nog eens dertien maanden in de kelder.

Naar Boven