Lijst met producten van Masseria Tagaro

De wijnmakerij Masseria Tagaro is nu in de derde generatie. Het is gelegen in Apulië in de gemeente Locorotondo in Italië. Door de milde winter en de hete zomer hebben de druiven optimale omstandigheden om te gedijen. Masseria Tagaro produceert verfijnde en elegante wijnen met echte herkenningswaarde.

De passie van een gezin ontmoet de ervaring van drie generaties

Wanneer geschiedenis en traditie samenkomen en ervaring genereert verfijnde, elegante en ontwrichtende wijnen in de mond. Masseria Tagaro is een structuur met de allernieuwste technologieën, dezelfde technologieën die helpen de kwaliteit te behouden met respect voor de traditie van meer dan drie generaties wijnmakers.

Een grote, oude sleutel opent de antieke houten deur van de oude molensteen, het hart van wat eens de bakermat was van Masseria Tagaro.

Een trullo waarin druiven en wijnstokken elkaar hebben opgevolgd, verweven door passies en hard werk van de mens: de oude pers is er nog steeds, zoals hier nog steeds gereedschappen en oude glazen mandflessen zijn. Alles heeft de geur van geschiedenis, van de diepste traditie: elk jaar de verovering van een altijd goede wijn, die van jaar tot jaar verbetert. Nu is Masseria Tagaro een structuur met de allernieuwste technologieën, dezelfde technologieën die helpen om de kwaliteit te behouden met respect voor de traditie van drie generaties wijnmakers. Het is uit dit verhaal dat Masseria Tagaro-wijn werd geboren, een wijn die de hoogste geuren van dit unieke land bevat.

In het hart van Puglia, een paar kilometer van Bari, de provinciehoofdstad, ligt een van de meest fascinerende en veelzijdige landen van ons land, de Itria-vallei.

In een ecosysteem van droge stenen muren, trulli en landelijke landschappen weet dit land, met zijn ontwapenende eenvoud, iedereen buiten adem te laten; die er altijd heeft gewoond, want elke dag is een ontdekking maar vooral wie deze charme voor het eerst tegenkomt.

De Valle d'Itria, geografisch gezien, is een karstdepressie, op de hellingen van het Murge-plateau, dat zich precies uitstrekt tot het centrum van drie beroemde en gerenommeerde dorpen: Martina Franca, Locorotondo en Cisternino . Drie verschillende landen, drie verschillende provincies, duizend gezichten, één naam.

En de veelzijdigheid van dit land wordt onthuld op elk moment van zijn bestaan, in elk seizoen dat het doorkruist en het verrijkt. Valle d'Itria is een land, een landschap, een paradox.

In de zomer baadt de brandende zon wijnstokken, knoppen en gedachten; in de winter witt en zuivert de zachte sneeuw zielen en landen, in de lente ontploffen bloemen en vruchten in een harmonie van kleuren en smaken, in de herfst is alles bedekt met sinaasappel en goud, met melancholie en poëzie. Hier ademt elk seizoen, smaakt goed, heeft een andere geur: de geur van een magnetisch land, een kruispunt van vitale energieën en herinneringen die je levenslang zullen vergezellen.

Actieve filters

Passo del Sud Negroamaro Primitivo Puglia IGP

€ 9,90

De Tagaro Passo del Sud Negroamaro Primitivo Puglia IGP komt in het glas met een intens donkere kleur. Het verspreidt aroma's van rijke zwarte kersen, overtuigt met elegante kruidigheid en subtiele geroosterde aroma's. Het concentraat is weelderig en fluweelzacht.

Naar Boven