Lijst met producten van La Ribota

Het landgoed "La Ribota" is gelegen aan de rand van het Asti-gebied tegen de grens met het grondgebied van Alba. Het wijnhuis is gelegen in San Damiano d'Asti en de bijbehorende wijngaarden in de gemeenten San Damiano d'Asti, Govone en Priocca.

Het beheer is volgens de traditie op huishoudelijk niveau, de totale lengte is ongeveer 20 hectare waarvan ongeveer 15 wijngaarden en de resterende hazelnootteelt, gewerkt in strikte ECO-VRIENDELIJKE systemen, met volledige bescherming van de omringende natuur, van onze gezondheid en dat van onze klanten.

"Het land is onze moeder, de lucht is onze vader, alleen met het nodige respect kunnen ze ons de nodige vruchten voor de familie geven."

De wijnstokken, klassiekers van Monferrato en Roero: zijn Barbera, Nebbiolo, Bonarda, Dolcetto, Chardonnay en Arneis. De druiven die van deze druivensoorten worden verkregen, worden in onze kelder van San Damiano d'Asti gevinifieerd volgens een traditioneel proces van verwerking met moderne en technologische apparatuur.

Geurige en geparfumeerde wijnen in de typologieën van witte of rode wijnen uit de jonge consumptie, of volle en gestructureerde wijnen wat betreft het unieke rijpingsproces van Barbera en Nebbiolo in witte eikenhouten vaten, zijn de bereikte resultaten. Ons assortiment wordt aangevuld met de laatstgeborene, een Piemonte Doc Chardonnay Brut, lange Martinotti-methode, wijngemaakt met één druivenras.

De vele prijzen en onderscheidingen die op regionaal en nationaal niveau zijn ontvangen, bevestigen het succes van onze inspanningen met de voldoening dat we goed hebben gewerkt in de wijngaard en in de wijnkelder.

We nodigen al die mensen uit die ons willen bezoeken om de traditie van dit land en de geweldige wijnen die het produceert te ervaren en te proeven.

Actieve filters

Barbera d'Asti Superiore Giulio Cesare DOCG

€ 12,00

Barbera d'Asti is een prestigieuze wijn, rijk aan onberispelijke kleuren die in het algemeen doen denken aan de paarse robijn, net als de gewaden van de kardinaal; het parfum is overvloedig en complex, met hints van rijp fruit zoals bramen, kersen, aardbeien, jam van rood fruit en het ontwikkelen van kruidige aroma's en de smaak van kaneel, vanille, groene peper. De smaak is vol van smaak.

GESCHIEDENIS

"Vitis vinifera Montisferratensis" is de ampelografische benaming die in de 19e eeuw werd toegeschreven aan de Barbera-wijnstok, een wijndruivensoort die aan Piemonte, afhankelijk van de verschillende tijdsperioden, grote problemen en eindeloze tevredenheden heeft gegeven. Zijn oorsprong in Piemonte is zeker to the point, zo wordt aangenomen, hij is geboren uit een spontane kruising van oudere wijnstokken. Toch is één ding zeker: de aanwezigheid ervan dateert uit 1800.

Naar Boven