Lijst met producten van Ca' Maiol

De Azienda Agricola Cà Maiol, tegenwoordig een uitgebalanceerde combinatie van geschiedenis en moderniteit, werd eind jaren zestig opgericht. Beginnend met een enkele boerderij, is het in de loop van de decennia uitgebreid, zowel in termen van structuren als wijngaarden, waardoor een uniek aanbod voor de denominatie is uitgebreid. We bevinden ons in het Lugana-gebied, een harmonie van smaken en sferen die zich uitstrekt ten zuiden van het Gardameer over een uniek gebied. De kalkrijke bodem, het resultaat van een millenniumproces, en het typische meerklimaat dragen ertoe bij dat dit een ideale plek is voor het kweken van wijnstokken. Hier worden delicate witte wijnen geboren met een onmiskenbare frisheid, wijnen die echte uitingen zijn van het territorium waarin ze zijn geboren.

Een unieke zone die de vruchten plukt van het meer en van het land, een bedrijf dat erin geslaagd is zijn potentieel te interpreteren, en een wijn die zijn puurste uitdrukking heeft gevonden in deze ontmoeting tussen natuur en mens: Lugana.

Het verhaal van Cà Maiol is altijd in verband gebracht met dit bijzondere wit, vanwege de vooruitziende blik en de passie voor nieuwe uitdagingen van de Milanese ondernemer Walter Contato die in 1967 zijn landgoed hier aan de zuidelijke oever van het Gardameer oprichtte. Turbiana-wijnstokken hebben altijd de beste resultaten opgeleverd.

Dankzij zijn liefde voor deze regio en zijn hooggewaardeerde wijn creëerde deze visionaire zakenman meer dan 50 jaar geleden, samen met andere lokale wijnboeren, wat vandaag het Producers 'Consortium voor Lugana DOC is, een organisatie van onschatbare waarde die de voortreffelijkheid van deze witte schat van het Gardameer.

Actieve filters

Ca' Maiol Negresco DOC

€ 19,50

De eerste "rode" uitdrukking van Cà Maiol met het wijnjaar 1988, de naam van deze wijn herinnert aan de mythe van het gelijknamige hotel aan de Côte d'Azur, een mythe die hier zijn oenologische vorm vindt in een sensorisch profiel dat de top is van een productieproces dat is gesmeed om, zoals bij het sprookjeshotel, meer een stijl dan een oorsprong te verheffen. De heterogeniteit van de gebruikte variëteiten, hun ongebruikelijke samenstelling, het drogen van een deel van de druiven, de bijzonder "extractieve" gisting, de rijping gedurende meer dan een jaar in barriques van Frans eiken zijn de instrumenten die een symfonie van geuren en smaken vormen tegelijk vrolijk, verfijnd en betrokken.

Naar Boven