Lijst met producten van Casanova di Neri

EEN VAN DE BESTE WIJNDOMEINEN UIT MONTALCINO

Met trots introduceren wij een van de beste wijndomeinen uit Montalcino: Wijndomein Casanova di Neri.

Casanova di Neri produceert wijnen van unieke wijngaarden. Ze hebben een diepgaande toewijding en respect voor het land.

Het domein is opgericht in 1971 door Giovanni Neri die met zijn grote visie en passie het enorme potentieel van wijn op het grondgebied van Montalcino begreep. In 1991 droeg hij het over aan zijn zoon Giacomo Neri.

Casanova di Neri staat in feite voor het Casanova Estate van de de Neri Familie. De productie begon in het oostelijke deel van Montalcino en werd later in andere gebieden uitgebreid.

In de loop van de tijd hebben ze meerdere prijzen en belangrijke recensies ontvangen van nationale en internationale wijnrecensenten.

DE WIJNGAARDEN

Momenteel bestrijkt het landgoed een oppervlakte van ongeveer 500 hectare, waarvan 63 hectare aan wijngaarden, 20 hectare aan olijfgaarden en de rest is bouwland en bos. In totaal zijn er 7 wijngaarden: Fiesole, Poderuccio, Podernuovo, Le Cetine, Pietradonice, Cerretalto en Spereta, allemaal in verschillende delen van het grondgebied van Montalcino.

De 63 hectaren aan wijngaarden zijn de kern van het landgoed waaruit buitengewone druiven worden geproduceerd die het geheim van hun wijnen zijn. De diversiteit van de bodems, blootstellingen, microklimaten en de ouderdom van de wijnstokken creëert de identiteit van hun wijnen.

Actieve filters

Brunello di Montalcino Cerretalto DOCG

€ 350,00

Het wordt voornamelijk gemaakt van druiven van de wijngaard, maar alleen in jaren waarin het seizoenspatroon perfect was. Het moet worden beschouwd als de beste wijn die wordt gekenmerkt door zijn uniekheid, vanwege de kenmerken van de bodem en het microklimaat. Omdat het een wijngaard is die erg laat is, vindt de oogst plaats tussen midden en eind oktober. Veroudering: het wordt 27 maanden gerijpt in kleine eikenhouten vaten en 30 maanden op fles.

Brunello di Montalcino DOCG

€ 55,75

Brunello di Montalcino is ongeveer 30 maanden hoog in Slavonische eikenhouten vaten en een jaar op fles. Komt voort uit onze historische wijngaarden (al in 1873 werd Sangiovese verbouwd op 12 hectare "Vigna Nuova di Fiesole") en blijft in zijn consistentie dat het de elegantie en finesse versterkt. Vinificatie: Fermentatie en maceratie: 21 dagen. Nadat de druiven uitsluitend met de hand zijn geoogst, worden de trossen naar de kelder gebracht, waar ze op de sorteertafel worden geïnspecteerd om alle delen te verwijderen die ongeschikt worden geacht om de hoge kwaliteit te bereiken. Vervolgens verwijdert een machine de steel van de druiven, die op een andere sorteertafel vallen. De geselecteerde druiven worden vervolgens door de zwaartekracht naar tanks gebracht, waar het vinificatieproces begint. Veroudering: 45 maanden in eikenhouten vaten.

Brunello Montalcino Tenuta Nuova

€ 110,00

Brunello di Montalcino Tenuta Nuova is ontstaan ​​uit de wens om een ​​Brunello met een geweldig karakter te produceren, te beginnen met het onderzoek naar land met de beste belichting. Het microklimaat met realiteiten zoals de botanische lens, Ilatro, de thymus, de vulstof, de doorn, jeneverbes Coccolone toont het unieke karakter van de wijngaarden Pietradonice en Le Cetine. Samen met dit "gepassioneerde" onderzoek werd gecombineerd om de grootste wetenschappelijke klonen, onderstammen, de bomen die worden gekweekt, de dichtheid per hectare en elk laatste detail te bepalen om nog een uitmuntend te bereiken van Sangiovese-druiven. Brunello Tenuta Nuova begon als zowel een gepassioneerd als wetenschappelijk project, voor een wijn die alleen Casanova di Neri kan aanbieden. Het komt uit een massa kloon van Sangiovese Cerretalto op een stuk land ten zuiden van Montalcino, waar het verwerft “mediterrane” geuren, grote finesse en tannine structuur. Het eerste productiejaar was 1993.

Rosso di Montalcino DOC

€ 24,50

Rosso di Montalcino komt van wijngaarden ten zuiden van Montalcino, waar de specifieke bodem, het microklimaat en de grootst mogelijke zorg in de wijngaard samenkomen om unieke Sangiovese-druiven te produceren. Een wijn met karakter en persoonlijkheid met de stempel van Casanova di Neri die we graag een " jonge Brunello" noemen . Het kan worden gedronken zodra het uit is of als het een paar jaar wordt bewaard, kan het erg aangenaam zijn. Vinificatie: selectietabel voor trossen, ontstammen, selectietabel voor individuele druiven. Vullen van vaten door zwaartekracht. Fermentatie zonder toevoeging van gisten en maceratie in open conische roestvrijstalen vaten gedurende 2 tot 3 weken. Veroudering: ongeveer 15 maanden in eikenhouten vaten.

Naar Boven