Lijst met producten van Apollonio

Dit is een verhaal over land en passie, dat van de familie Apollonio; onlosmakelijk verbonden met het lot van een wijnmakerij met dezelfde naam en die vandaag zijn wijnen exporteert naar meer dan 30 verschillende landen over de hele wereld. Het blijft wijn produceren met dezelfde methoden die zijn oprichters dierbaar zijn, terwijl het de meest geavanceerde technologieën toepast door de optimalisatie van hun productieproces, tot aan de marketing van zijn labels.

De geschiedenis van de wijnmakerij Apollonio begon in 1870. Sindsdien is er bijzondere aandacht besteed aan de valorisatie van de belangrijkste druivenrassen van Salento (voornamelijk Negroamaro en Primitivo, maar ook Malvasia nera, Susumaniello, Bianco d'Alessano), aan de zorgvuldige selectie van de houtsoorten die worden gebruikt voor de lange verouderingsprocessen en voor de sterke band met het gebied dat altijd de kampioen is geweest van kwaliteitsproductie.

Actieve filters

Apollonio - Divoto Copertino DOP Riserva 2012

€ 32,45

Uit het "wijnwonder" van de vereniging van twee schijnbaar zo verschillende variëteiten, Negroamaro en Montepulciano, is deze benaming geboren, die het leven geeft aan wijnen met een lange levensduur die geschikt zijn voor lange veroudering, een parel van het Salento-gebied. Negroamaro dankt zijn naam aan de termen “niger” (Latijn) en “mavros” (Grieks) die beide zwart betekenen. Verscheidenheid van grote veelzijdigheid, het is geschikt voor alle soorten vinificatie. Montepulciano, een wijnstok die in een groot deel van de oostkust van Italië wordt verbouwd. Als hij jong is, heeft hij een indrukwekkende zuurgraad, die hem, mits goed gedoseerd, uitstekend laat verouderen.

Naar Boven