Lijst met producten van Al-Cantàra

Naar de gelukkige intuïtie dat een goede wijn "poëzie" is en daarvoor is "kunst" nodig, werd Al-Cantàra geboren in 2005. Vanaf het begin heeft het bedrijf zich nationaal en internationaal gevestigd dankzij de zeer hoge kwaliteit van zijn wijnen, erkend door verschillende belangrijke onderscheidingen en ten slotte, door de verbluffende resultaten die zijn behaald zowel bij Vinitaly, waar met zeven wijnen gerapporteerd in de 5 StarWines - The Book, Al-Cantàra was het op één na meest bekroonde bedrijf op Sicilië en het zesde in Italië, beide bij de Decanter, waar Al-Cantàra, met een gouden en twee zilveren medailles, het eerste Etna-bedrijf was dat een aantal belangrijke onderscheidingen ontving

Deze resultaten zijn bereikt dankzij de zorg waarmee al onze werknemers de wijngaarden beheren en de professionaliteit van onze wijnmaker, Salvatore Rizzuto uit Saccense, afgestudeerd in Alba en met ervaring in Bordeaux en Langhe.

Verfijnde en moderne verpakking is een ander onderscheidend kenmerk van Al-Cantàra- producten, waarvan de onmiskenbare labels worden verfraaid door de suggestieve afbeeldingen van jonge Siciliaanse kunstenaars, waaronder recentelijk Annachiara Di Pietro, die de tradities, cultuur en het grondgebied van de Etna versterken .

Actieve filters

Ciuri di Strata Etna Bianco DOC Al-Cantara

€ 19,50

De Sicilia Bianco DOC "Ciuri di Strata", ondertekend door Al-Cantàra, 6 maanden gerijpt in staal, weerspiegelt duidelijk de meest bijzondere kenmerken van het oorspronkelijke grondgebied, namelijk dat van de Etna. Vital, dynamisch en scherpzinnig, het is een wijn die de verwachtingen van de neus en het gehemelte niet verraadt. Strogeel met groene reflecties. De neus wordt uitgedrukt met hints van citrus en passievrucht en delicate bloemige noten. In de mond onthult het een goede zuurgraad en een aangename sappigheid; het is fijn en evenwichtig.

Etna Rosso DOC Lu Veru Piaciri Al-Cantara

€ 20,50

Vanaf de hellingen van de Etna, een van de meest karakteristieke en begeerde wijnregio's van Europa, weerspiegelen de wijnen van Al-Cantàra de ziel van de mensen en het land. Al-Cantàra dankt zijn naam aan de rivier die door de gemeente Randazzo stroomt waar de wijnmakerij en de wijngaarden zich bevinden. De wijngaard van 15 hectare ligt op 620 meter boven zeeniveau. Alle operaties met betrekking tot de wijngaard worden uitgevoerd met volledig respect voor het milieu. Al Cantàra betekent ook 'brug' in het Arabisch wat benadrukt de link met het Siciliaanse terroir en symboliseert de unie tussen wijn, kunst en poëzie. Eigenaar Pucci Giuffrida is een liefhebber van fijne poëzie en om deze reden zijn alle namen van de wijnen geïnspireerd op de gedichten van Siciliaanse auteurs.

Naar Boven